## GMERS Medical College, Dharpur-Patan Curriculum Implementation Support Program (CISP)

## April 24-26,2019. Program Schedule (3-days)

Day 1 (Date: 24/04/2019)							
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty			
09:00-09:30	Registration, inauguration, breaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	30 min	Dr.Yogesh Goswami Dean			
09:30-10:30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency Difference between competency objectives & outcomes (with examples)	60 Min	Dr. Manish Ramavat			
10:30-11:00	Теа						
11:00-11:30	IMG: Goals, roles & Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 Min	Dr. Parul Sharma			
11:30-12:30	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency	60 Min	Nodal Centre Officer			
12:30 - 13:00	Linking Competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands-on experience – group work, small group work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods	30 min	All Faculty			
13:00	Lunch						
13:45-14:30	Proposed changes in graduate Medical Education Regulations (GMER)2019	Time frame, Training methods, integration, assessment new additions like Foundation Course, Formative feedback	45 min	Dr. Vipul Khakhkhar			
14:30-14:45	Теа						
14:45-15:15	Electives	Concept of electives	30 min	Dr. Dixit Modh			
15:15-16:00	Foundation Course	Concept, Components, timeframe & examples	60 min	Dr. Dixit Modh			
16:00-17:00	AETCOM module	Purpose, mission and objectives & booklet review	60 min	Dr. Vipul Khakhkhar			

## GMERS Medical College, Dharpur-Patan Curriculum Implementation Support Program (CISP) **April 24-26,2019.**

## Program Schedule (3-days)

Day 2 (Date : 25/04/2019)							
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty			
09:00-11:00	Early Clinical Exposure (ECE)	Concept, framework & group activity	120 min	Dr. Piyush Solanki			
11:15	Теа						
11:15-13:00	Integration	Concept, framework (using examples from competency table)	105 min	Nodal Centre Officer			
13:00	Lunch						
14:00	Aligning & Integrating competencies	Designing time table	60 min	All Faculty			
15:00	Tea						
15:15-17:00	Skills training	Competency acquisition, Skills lab: group activity	105 min	Dr. Manish Ramavat Dr. Dixit Modh			

Day 3 (Date: 26/04/2019)						
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty		
09:00-10:00	Assessment in CBME	[rinciples as relevant to CBME, assessment methods	60 min	Nodal Centre Officer		
10:00-11:00	Aligning assessment to competency objectives & TLM	Group activity	60 min	All Faculty		
11:00	Теа					
11:15 to 11:45	Learning Resource Materials	Sharing /discussion	30:min	Dr. Manish Ramavat		
11:45-12:45	Curricular governance	Presentation & discussion	60:min	Dr. Piyush Solanki		
12:45		Lunch				
13:45-14:45	The road ahead	Training and faculty development	60 min	Dr. Vipul Khakhkhar		
14:45	Теа					
15:00 - 16:00	Feedback from participants	Program evaluation and feedback on implementation	60 min	All Faculty		
16:00 - 16:30		Open house		All Faculty		
16:30- 17:00		Valedictory	÷			